Avusturyalı ev daha büyük yeni ahşap dış tarafından yutuldu

Anonim

Avusturyalı ev daha büyük yeni ahşap dış tarafından yutuldu

Mimari

Stu Robarts

9 Aralık 2014

20 fotoğraf

Haus Hohlen etrafında inşa edilmiş yeni bir bina "zarf " bulundu

Evler genişletildiğinde, genellikle binanın bir bölümüne ek bir bölümün eklenmesi durumu söz konusudur. Bununla birlikte, Avusturya'daki bir ev, etrafına inşa edilen tamamen yeni bir dış cepheye sahipti. Haus Hohlen'in mevcut binası artık evin iç kısmının bir parçası.

Haus Hohlen, Dornbirn, Avusturya'nın yukarısındaki bir tepede yer almaktadır ve aslen 1961 yılında inşa edilmiştir. 2012 yılında, 85 m2 (915 ft ft) binanın, dört bölge sakinleri için çok küçük olmasına ve yenileme ve genişletmek formüle edildi.

Binanın korunmaya değer olduğu tek yer, mevcut taş işçiliğiydi. Bunun dışında ev gutted ve istenmeyen armatürler kaldırıldı. Orijinal yapı daha sonra yeni bir bina "zarf " veya dış tarafından kapatıldı. İçeride, yapı tanınabilir kalır, ancak yerlerde yeniden ele geçirilmiştir. Bazı pencereler, örneğin, geçitler, bir geçiş ve bir havza için bir niş haline gelmiştir.

Yeni dış cephe, hafif bir keresteden inşa edildi, böylece prefabrikasyon, hızlı inşaat, çevre dostu bir malzeme kullanımı ve bina tamamlandıktan sonra iç sıcaklık avantajlarından yararlanıldı. Bina, mevcut çatının hemen üstüne yeni bir çatı inşa edilerek binanın kenarları 4 m (13 ft) ve kenarlarda 1, 5 m (5 ft) genişlemiştir.

"Eski ev 'ın çinilerini kullandık ve bunları yenileriyle karıştırdık " diye açıklıyor proje mimarı Jochen Specht'ı Gizmag'a açıklıyor. "Bu ahırlar veya diğer binalar genişlediğinde geleneksel bir teknik. "

Haus Hohlen 'in çevresindeki manzaralardan faydalanmak için çok fazla pencere eklendiğinde, binanın ısıtması ve yalıtımı da iyileştirildi. Artık tüm cam üç camlıdır, mevcut yağ ısıtma sistemi, jeotermal problu bir ısı pompası ile değiştirilmiştir ve yerden ısıtma sistemi kurulmuştur. Yeni ahşap elyaf ve köpük-cam yalıtımı da kullanılmıştır. Bu faktörler Haus Hohlen'in ısıtma enerji kullanımını yılda 45 kWh / sq-m (4.2 kWh / sq-ft) azaltmıştır.

Haus Hohlen bu yılın başlarında tamamlandı. Aşağıdaki video, binanın dönüşümü için bir hızdır.

Kaynak: Jochen Specht

Haus Hohlen etrafında inşa edilmiş yeni bir bina "zarf " bulundu

Haus Hohlen'in orijinal yapısı gutted ve istenmeyen armatürler kaldırıldı

Yaldızlandıktan sonra, Haus Hohlen'in orijinal yapısı yeni bir dış cepheyle kapatıldı.

Haus Hohlen gable ucunda 4 m (13 ft) ve yanlarda 1, 5 m (5 ft) genişledi

Haus Hohlen, Dornbirn, Avusturya'nın yukarısındaki bir yamaçta yer almaktadır.

Çevredeki manzaralardan yararlanmak için Haus Hohlen'de bir çok cam kullanılıyor.

Haus Hohlen'in orijinal yapısı, binanın iç kısmının bir parçası olarak görülebilir.

Haus Hohlen'in yeni dış cephesi hafif ahşaptan yapılmıştır

Tüm cam, Haus Hohlen'i izole etmek için üç katlıdır.

İçeride, Haus Hohlen'in orijinal yapısı tanınabilir niteliktedir, ancak özellikler yeniden yerleştirilmiştir.

Haus Hohlen'in orijinal ve yeni dış görünümü arasındaki manzara

Orignal dış kapı yolları artık iç geçitler olarak kullanılıyor.

Yeni ahşap yapı Haus Hohlen'ı izole etmede yardımcı oluyor

Haus Hohlen tarafında bir görünüm

Haus Hohlen'deki yeni oluşturulan alanlardan biri

Haus Hohlen içinde bir yatak odası

Haus Hohlen'deki mutfak

Haus Hohlen'in orijinal ve yeni dış mekanları arasında bir merdiven boşluğu

Haus Hohlen'in oturduğu yamaç

Haus Hohlen'in karanlık yeni dış görünüşü